Mijn eerste groepsreading

MIJN EERSTE GROEPSREADING


In november 2011 wilde Annemarie, een medium, mij uitleggen wat een groepsreading is. Wat kon je als een medium in een groepsreading doen? Ze vroeg aan mij of ik er interesse in had. Ik was gewoon nieuwsgierig hoe het allemaal ging. Daarom vroeg ik mijn vrienden of ze een groepsreading wilden bijwonen. Helaas durfde niemand.

Een maand later vertelde Annemarie mij dat ik het zelf moest proberen. Ze zei dat ik gewoon naar mijn gids kon luisteren wat ik moest doen. Ik zocht een maand lang naar mensen die een groepsreading wilden krijgen. Toen ik mijn moeder vertelde dat ik op zoek was naar mensen voor een groepsreading, wist zij meteen wie ik kon vragen. Haar buurvrouw Rita ging vaak naar paranormale beurzen en af en toe naar een medium.  Haar vriendinnen hadden ook interesse in spirituele zaken. Ze vonden het heel gewoon. Rita en ik kenden elkaar al van vroeger als buren, maar ik woon nu in Venlo. Ze woonde net als mijn ouders in Santpoort bij IJmuiden. Ze zei dat ik van harte welkom was om een groepsreading te geven. Het was in december vóór kerstmis.

Op vrijdagavond ging ik eerst bij mijn ouders logeren. Het was wel erg spannend want ik had geen idee wat er allemaal kon gebeuren. Toen ik ging slapen, kreeg ik bezoek van allerlei onbekende gidsen. Ik sliep daarom onrustig. Ik wist niet dat die gidsen bij de reading hoorden die ik ging geven. De volgende ochtend kwam ik bij buurvrouw Rita op bezoek. Het was heel duidelijk dat ze ervaring had, want ze had alles voorbereid. De tafel met stoelen stond al op zijn plaats. Zelfs koffie en thee stonden klaar. Ik kreeg een raar gevoel in mijn maag. Later begreep ik dat mijn intuïtie begon te “werken”: ik opende mij voor contact met de gidsen. Toch had ik geen idee of de reading zou lukken. Ik had geen tolk uitgenodigd. Ik wist niet of dat een goed idee was. In het begin stond mijn moeder even naast mij aan de tafel om te kijken of de communicatie goed verliep. Gelukkig konden Rita en haar vriendinnen mij aardig volgen. Mijn hart ging opeens bonzen en ik wilde het liefst weglopen. Mijn gids hielp me om kalm te blijven en gaf mij vertrouwen dat het goed kwam. Een van de dames gaf me een foto van haar overleden schoonzus. Ik verbaasde me dat ik meteen antwoord van mijn gids kreeg. Mijn linkerarm voelde opeens helemaal slap en ik begreep dat er iets met haar arm was. Ik vertelde de dame die mij de foto liet zien dat mijn linkerarm “verlamd” was. Ze begreep het en legde me uit dat haar schoonzus voor haar dood een herseninfarct had gekregen. Ik gaf haar een boodschap van haar overleden schoonzus die haar bedankte. Ik zag hoe blij ze was met haar antwoorden. Ik kreeg er meer vertrouwen in dat de gids echt naast mij stond. Na drie kwartier namen we pauze. Ik ging nog even buiten zitten om frisse lucht te pakken en ook even te relaxen. Ik leunde met mijn rug tegen de muur en kreeg een beeld voor mijn derde oog. En ik zag mijn gids met een opgerold vel papier in zijn hand dat langzaam vanuit de hemel naar beneden kwam. Dat krulde uit zijn hand tot een plat vel naast mij. Ik keek verrast naar dit vel. Ik kon lezen wat erop stond: Gefeliciteerd met je diploma voor de groepsreading. Van alle lieve engelen. Ze maakten harpmuziek, die ik kon horen. Ik kreeg kippenvel. Het leek op een schilderij van Michelangelo. Heel mooi om te zien. Het gaf me meer vertrouwen. En ik ging weer verder met de reading. Opeens herinnerde ik me de gidsen die ik de nacht ervoor had ontmoet. Ik begreep dat ze toen al bij mij op bezoek kwamen voor de dames.


Toen ik weer bij mijn ouders thuiskwam, bleef ik bij hen slapen want ik was zo moe. 

 Mijn moeder gaf me een groot glas advocaat met slagroom. Plotseling kwam mijn gids mij duidelijk waarschuwen dat ik niet van de advocaat mocht snoepen. Ik vertelde dat aan mijn moeder en we moesten er hard om lachen en haalden onze schouders op. Ik zei dat Gazoef jaloers op mij was. 

 De volgende morgen kreeg ik een flinke koppijn. Ik vond het raar. Toen kwam Gazoef lachend naar mij toe en hij vertelde dat alle mediums na een reading geen alcohol mogen drinken en niet mogen roken. Hij grinnikte om mijn eerste lesje. 

 Een week later kreeg ik een cadeau van de dames omdat ze me voor de mooie groepsreading wilden bedanken. Ze zeiden dat ik zo moest blijven doorgaan. 


Terug naar "blog"